30 Ağustos 2013 Cuma

ŞEKİLLİ KURABİYE

         Merhabalar sevgili pasta severler öncelikle hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Böyle şanlı ve zaferlerle dolu tarihimizle gurur duyuyorum.
         Bugün sizlerle kurabiye tarifi paylaşacağım. Çocukların da çok sevdiği türden kurabiyeler...  Bende bunları misafirlerim için yapmıştım umarım sizler de beğenirsiniz :)))







Malzemeler:

1 pk margarin
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
1 su bardağı sıvı yağ
1 pk vanilin
1 pk kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ve yarısının suyu
Aldığı kadar un

Süslemek için:
Bitter çikolata, pasta süsü
veya pudra şekeri

Yapılışı

Yumuşak margarini, sıvı yağı, şekeri, yumurtayı, nişastayı ve limonu margarin eriyene kadar karıştır.
sonra yavaş yavaş unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekle. Hamur yumuşak bir kıvama gelince un eklemeden de biraz yoğur. Hamurda bir parça alıp tezgahın üzerinde merdane ile çok kalın olmayacak şekilde aç. kurabiye kalıplarıyla kes ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişir. Yaklaşık 15 ve 20 dk sürüyor. pişen kurabiyeler soğuduktan sonra isteseniz benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp sonra pasta süsüne batırın veya pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

















29 Ağustos 2013 Perşembe

FIRINDA YUMURTALI EKMEK

Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri de yumurtalı ekmek olsa gerek :) Ama tabi ki sağlığımıza da dikkat etmemiz gerek. Şimdi sizlere vereceğim tarif hem hafif, hem de yaz kahvaltısına çok uygun. Bunun yanında bayat ekmeklerinizi de değerlendirmiş oluyorsunuz :)

 Malzemeler :

3 yumurta
5-6 dilim ekmek
1 domates
2-3 biber
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Yapılışı:

yumurtayı çırpın ve ekmekleri yumurtaya buladıktan sonra  yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bir kapta küçük doğranmış domates biber ve rendelenmiş kaşarı karıştırın. tuzunu ekleyin ve yumurtalı ekmeklerin üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin

20 Ağustos 2013 Salı

KREM ŞANTİLİ KURABİYE (UN KURABİYESİ)

                Bu aralar kurabiye ve çaya takmış durumdayım sanırım. Yaptıktan sonra fotoğraf çekemeden bitmiş oluyor. Şimdi size çok mu çok pratik bir tarif vereceğim. Bende bu tarifi Şeyda'dan almıştım. Hem çok pratik hem de ağızda hemen dağılıyor.




Malzemeler;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
2.75 su bardağı un

üzeri için pudra şekeri

Yapılışı

Şanti sıvıyağ ve unu  yoğurun. Bildiğimiz hamur gibi olmuyor dağılan bir hamur oluyo. elinizle şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiyediz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 veya 18 dk pişir soğuyunca üzerine pudra şekeri serp. Afiyet olsun :)))

12 Ağustos 2013 Pazartesi

VİŞNELİ AĞLAYAN PASTA

        Merhaba pasta severler.... Bayram ziyaretlerinin klasiği haline gelen baklavadan ve şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlılar bence daha hafif ve lezzetli. Tabiki bu benim fikrim sadece :))
        Geçen cuma akşamı yani bayramın 2. akşamı Elmas, nişanlısı ve kardeşleri ile bize geldi. Bende ağlayan pasta yaptım. Çünkü uzun zamandır yapmamıştım ve özledim tabi ki :))
        Bu aralar çok sıkılıyorum ya eşim çok yoğun çalışıyor hayatım evde tv ve nette geçiyor diyebilirim. Yeni lezzetler denemek istiyorum ama artık çok fazla ayakta kalmak beni zorluyor dikkat etmeye çalışıyorum :))


MALZEMELER

 Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne reçeli
1 kabartma
1 vanilin

Kreması için:

6 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 vanilin

Çikolata sosu için:

3  su bardağı süt
3 çorba kaşığı silme kaşık un
Yarım su bardağı şeker
1 paket kakao
Piştikten sonra 1 pk 80 gr bitter çikolata

Yapılışı:

Kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin.180 derece önceden ısıtılmış fırında dikdörtgen fırın tepsisinde pişirin. Piştikten sonra aşağıdaki gibi dikdörtgen borcama dizin ve biraz sütle ıslatın
 

Krema malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin. piştikten sonra vanilini ekleyin ve mikser veya blendır ile çırpın ve aşağıdaki gibi kekin üzerine dökün


Çikolata sosu için bitter hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişir. piştikten sonra ocağı kapat çikolatayı ve bir kaşık margarini içinde erit sürekli karıştırarak soğut ki kabuk tutmasın. Soğuyunca kremanın üzerine dök.

2-3 saat buzdolabında beklet ve servise hazır afiyet olsun :)))

6 Ağustos 2013 Salı

KELEBEK PASTA

      Bebek heyecanı..... herhalde hiçbir şey bu kadar heyecan verici olamaz. Allah izin verirse 3 ay sonra bende bu heyecanı tadacağım :)) Arkadaşım meltemin de dün bebeği dünyaya geldi. Allahım uzun sağlıklı, analı, babalı ömür verir inşallah. Bende prenses Dilruba için http://lezzetli-hayat.blogspot.com/2013/07/kelebek-pasta.html mervenin dünyası sitesinde gördüğüm pastayı yaptım.

       Bugün artık ramazanın sonu sayılır Herkese şimdiden sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim. Umarın birdahaki ramazana sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde kavuşuruz.




Malzemeler

1 paket hazır pastaban veya evde yapmak istiyorsanız

MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI UN
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
1 LİMONUN 4/1 i SIKILACAK

KREMASI İÇİN  
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi ve yarısının suyu (eğer isterseniz)
1 yemek kaşığı margarin
1 vanilin
1 pk krem şanti

Üzeri için 

istediğiniz süsleme malzemesini kullanabilirsiniz 

YAPILIŞI

Kek malzemelerinde önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra diğerlerini içine ekleyin. Yuvarlak kek kalıbında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Krema için yağ, vanilin ve şanti dışındakileri karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin yine karıştırın. Ocağın altını kapatın. krema ılınınca içine 1 pk toz şantiyi boşaltın ve mikserle 5 dakika çırpın.

Kekin kesimi öne pandispanya kekinizi yatay olarak ikiye ayırın sonra da dikey olarak ortadan ikiye ayırın. bu iki parçayı yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde tepsiye koyun. her iki yanına da çentik atın. keklerin arasına krema sürün ve parçaları üzerine kapatın ve pastayı kalan kremayla kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)))

4 Ağustos 2013 Pazar

RULO PATATES SALATASI

       Merhaba pasta severler :) arşivimi karıştırırken çok pratik ve sunumu kolay olan rulo patates salatamı buldum. sizlerle de paylaşayım dedim. Özellikle günlerde hem pratik hem hoş bir sunum olabilir. ben geçtiğimiz kış arkadaşlarımı çaya davet ettiğimde yapmıştım.


Servis için kestiğinizde tam bir rulo pasta gibi görünüyor :)

MALZEMELER

6 tane orta boy patates
3 çorba kaşığı mayonez
1 küçük kavanoz garnitür
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI

patatesler iyice haşlandıktan sonra soğutmadan ezilir içine damak tadınıza göre tuz ve 3 kaşık mayonez eklenir. bu karışımı streç film üzerine dikdörtgen şeklinde yayın üzerine  içine sarımsak rendelenmiş yoğurdun yarısını sürün ve garnitür serpin sonra streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın ve streç filmi çıkarmadan sıkıca sarılı bir  şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin. servise yakın üzerine kalan yoğurdu sürün ve garnitürle süsleyin.....