24 Eylül 2013 Salı

MİLFÖY KÜLAHLI PASTA

merhaba pasta severler... Uzun zamandır yazamamıştım. Misafirlerim gelince bende daha önce yapmadığım bir şey denemek istedim Umarım siz de beğenirsiniz.



Malzemeler:
3 yaprak milföy
7-8 adet külah
yağlı kağıt

Çikolatalı krema için:
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
2.5 fincan şeker
Piştikten sonra 80 gr bitter çikolata ve 1 çorba kaşığı margarin

Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
Külahların etrafına yağlı kağıt sar. Milföyler yumuşayınca dik olarak merdane incelt ve 5 şerit halinde kes. şeritleri 2 şer tane olmak üzere delik kalmadan külahların etrafına sar. Hepsi bitince 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir.Diğer tarafta kremayı hazırlayın ve soğutun. Milföyleri kızarınca fırından çıkarın ve içindeki külahları çıkartın. ikisi de soğuyunca içlerini krema ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serpin.

1 Eylül 2013 Pazar

MUZLU RULO PASTA

         Selam pasta severler..... Bu pastayı ikinci yapışım ilki tam bir fiyaskoydu ama ikincide tutturdum :)
İşin sırrı varmış da ben bilmiyormuşum neyse ki çok denemeye gerek kalmadan öğrendim. Sizler de mutlaka yapmış veya yemişsinizdir zaten ama bu da size alternatif bir tarif olsun :))))




Malzemeler:

Keki için;

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 vanilin
1 kabartma tozu

Kreması için:

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 kahve fincanı şeker
1 vanilin

Üzeri için:
muz
krem şanti
çikolata

Yapılışı;

Keki için yumurta akını ve şekeri köpük olana kadar çırp. İçine sarılarını ve unu ekle yine çırp en son vanilya ve kabartma tozunu karıştır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine dök öncden ısıtılmış 160-180 derecede  üzeri kızarana kadar pişir. Piştikten sonra fırından çıkar kağıtla birlikte rulo yap ve üzerine nemli bez koy

Krema için tüm malzemeleri karıştır ve pişir.Krema ılıyınca keki aç ve içine kremayı ser içine 2 tane tüm muzu koy ve rulo şeklinde sar. Ben bu şekilde 1 gece dolapta beklettim. Üzerine krem şanti sür muz ve çikolatayla dilediğin gibi süsle. Farklı meyveler de kullanabilirsin