11 Şubat 2013 Pazartesi

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Sürekli tarif aldığım ablamın enfes kurabiyelerinden bir tanesi.Çayın yanında çok iyi gidiyor. tatilde anneme gittim gelen misafirlere de yaptık ve güzel oldu. Ağızda dağılıyor ve çörek otu tam kıvamında. Misafirlerinde olurunu aldım :)) yani ...... ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BAYANLAR İÇİN ÇOK PRATİK BİR KURABİYE

MALZEMELER
yarım paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI

margarin sıvıyağ yumurta akı, çörek otu, tuz ve şekeri iyice yoğur. içine un ve kabartma tozunu ekle. hazırladığın hamur çok sert olmamalı. küçük yuvarlaklar yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diz. yaklaşık 20-25 tane çıkıyor. üzerine yumurtayı sür ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişir
AFİYET OLSUN :))))

1 yorum: