28 Şubat 2013 Perşembe

elma dilimli kek



yaklaşık üç yıl önce istanbul'da ablamda kalırken onun sık sık yaptığı bir kekti. hem çok lezzetli hem çok yumuşak. misafirlerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. elma parçaları ve tarçın damağınızda enfes bir tat bırakıyor.

malzemeler

6 tane yumurta
2.5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 orta boy elma
tarçın

kırıklı un yapmak için;
yarım çorba kaşığı yumuşak margarin ile aldığı kadar unu birbirine yedirin ve buzlukta bekletin.bunun yerine fındık veya cevizde kullanabilirsiniz.

yapılışı

yumurta ve şekeri yaklaşık 15-20 dk çırpın içine sütü yağı ekleyin yine çırpın. karışıma unu da ekleyin üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.iyice karıştırın.yağladığınız  fırın tepsisine karışımı dökün üzerine elmaları soyup ince ince dilimleyin. üzerine tarçın serpin ve önceden hazırladığınız kırıklı unu da üzerine sepin. önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede her yeri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun!!!!! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder