22 Şubat 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


önceleri sarma yapmayı pek bilmezdim ama burada sarma önemli yemeklerden bir tanesi. yedikçe daha çok sevdim. genelde sarmayı arkadaşlarla sarardık ama bu sefer yalnız sardım. artık öğrenmişim galiba :)))
zeytinyağlı olarak yaptım etlisi de çok güzel oluyor

malzemeler

iç harcı için

2 su bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1 tavuk bulyon
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 silme çay kaşığı tarçın
tercih ettiğiniz baharatlar
tuz


yaprağın hazırlanışı
1 kg yaprak
bir tencere kaynayan su ve içine biraz sıvıyağ
yaprakları birkaç dakika bu kaynayan suda haşlayın içinden alıp soğumaya bırak

iç harcın hazırlanışı

soğanı kavurun, salçayı ekleyin ve yıkanmış pirinci ekleyin yine kavurun. bulyonu baharatları tarçını tuzu ve sıcak suyu ekleyin. pirinç suyu çekince altını kapatın ve 15 dk dinlendirin.


sarmanın hazırlanışı

yaprakların içine harcı koyun sarın ve tencereye sıkı bir şekilde dizin. sarma işlemi bitince tencereye 2 su bardağı ılık su dökün limonun kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin ve sarmanın üzerine dizin. biraz zeytinyağ ekleyin. buz dolabı poşetini ikiye katlayıp sarmanın üzerine koy ve sarmayı bastıracak şekilde tabak yerleştir. kısık ateşte 1 saat kadar pişir afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder