22 Şubat 2013 Cuma

KIYMALI SARMA BÖREK(KOL BÖREĞİ)



her böreği çok ama çok severim. genelde gül böreği yapardım ama bu sefer böyle deniyeyim dedim tadı gayet  güzel oldu. turşuyla harika gidiyor özellikle kıymalı börek. eşim de börekleri çok sever. sizde beğenirsiniz umarım özellikle sıcak yemeyi tavsiye ediyorum çıtırrr çıtırrrr yaaa

malzemeler

iç harcı için

500 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber
kırmızı biber
toz biber
tuz
isterseniz maydanoz
sıvı yağ

sosu için

4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
bir kahve fincanı kadar süt
biraz sıvı yağ


yufka

6 adet yufka

yapılışı

kıymayı tavaya koyun ve suyu gidene kadar kavurun soğanı ekleyip yine kavurun salçayı ve diğer iç harç malzemelerini ekleyin soğumaya bırakın
 diğer taraftan sos malzemelerini iyice çırpın
yufkaları ortadan ikiye eşit kesin. düz tarafı size gelecek şekilde iken fırça yardımıyla yoğurtlu karışımdan sürün ve iç harçtan koyun rulo şeklinde sarın.yuvarlak yapıp yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun.diğer yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirin ve ortaya koyduğunuz yufkanın etrafına  sarın şekilde görüldüğü gibi.
yoğurtlu sosu böreğin üzerine tamamen sürün çörekotu serpin. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin afiyet olsunn:)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder