31 Temmuz 2013 Çarşamba

Limon Jöleli Bisküvili Pasta

      selam pasta severler :))) bir taraftan kilomu kontrol etmeye çalışırken bir taraftan da pasta ypmaya  son hızda devam ediyorum. Dün akşam apartmandaki komşularımı iftara davet ettim. Tabi ki tatlısız olmaz :) Bu ara  limona kafayı takmış durumdayım sanırım sürekli kullanıyorum. Nette dolaşırken limonlu pastalar dikkatimi çekti. Ben de kendi tariflerimle okuduklarımı karıştırarak bir tarif çıkardım ve sonuç çok mu çok güzel oldu!!!!!!! Tam bir yaz tatlısı çok hafif çok serinletici ve ferahlatıcı. Bunaltıcı sıcaklarda hayır diyemeyeceğiniz bir tarif paylaşacağım sizinle ve işte pastadan birkaç kare :)))






Malzemeler

Kreması için;

7 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un (ara ölçü)
3 çorba kaşığı mısır nişastası (ara ölçü)
7 türk kahvesi fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tepeleme çorba kaşığı margarin
Kremanın arasına isterseniz 1 paket pötibör bisküvi

Limonlu jöle için;

2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı nişasta (ara ölçü)
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı limonata
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı;

Önce krema için  margarin ve bisküviler hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra altını kapatın ve margarini ekleyin. 5 - 10 dk dinlendirin ve sonra mikserden geçirin.
Kare borcama yarısını dökün ve üzerine bisküvileri dizin onun üzerine yine kalan kremayı dökün ve soğumaya bırakın.

şimdi jöleyi hazılayalım; limon suyunu, kabuğunu, nişastayı, şekeri iyice karıştırın ve üzerine limonata ile suyu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. kaynamaya başlayınca margarini eritin ve biraz daha karıştırarak pişirin. Ateşten indirin 5 dakika dinlendikten sonra soğuyan kremanın üzerine dökün. buz dolabında 5- 6 saat veya bir gece dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz :afiyet olsun :)))


6 yorum:

  1. pastan harika olmuş.ellerine sağlık.
    hürriyet-bumerang diye bir site var.eğer oraya üye olup yayın paylaşırsan ziyaretçi sayın artıyor.hem de reklam alma şansın oluyor.eğer üye olmak istersen bu kodu kullan.reklam aldığımız takdirde hem sen hem de +20 tl kazanmış olacağız.
    kod:T222AEE6
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun :) çok teşekkür ederim üyelik başvurusunda bulundum bakalım sonuç ne olacak tekrar teşekkürler

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcucum üye olmak için ordaki şablonları bloguna yerleştirmen gerekiyor.mesela haberler ve yazarkafe şablonları gibi.sitede detaylı ve videolu anlatımı var o şekilde yapabilirsin.
      sevgilerimle...

      Sil
    2. yardımların için çok teşekkürler Merve başka izlemem gereken yollar varsa devamını da bekliyorum :)))
      sevgiler...

      Sil
    3. Meraba Burcu.Hayırlı olsun şablonların :)
      bumeranga girdiğinde yazarkafem kısmını tıkla.orada içerik ekle diye bir buton var.ona basıp blogunda yer alan tarifleri oraya ekle.ordan sana çok ziyaretçi gelir.nasıl yapılacağı orada detaylı şekilde anlatılmış zaten.kolay gelsin.
      sevgilerimle...

      Sil
  3. Selam Merve üyeliğim daha onay sürecinde olduğu için içerik ekleyemiyorum şu an ama onay alır almaz yapıcam çok teşekkür ederim.

    sevgiler..

    YanıtlaSil