18 Şubat 2013 Pazartesi

ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ÇİKOLATALI PASTA



NE ZAMANDIR ŞEKER HAMURU YAPMAYI PLANLIYORDUM SONUNDA YAPTIM OLDU :)))) PASTANIN YAPIMININ TAMAMI  BANA AİT. KIZLARLA TOPLAŞIP BİR GÜZEL DE YEDİK. SİZİNLE DE PAYLAŞAYIM DEDİM. ZATEN ARKADAŞLARIMDAN ONAY ALMADAN SİZİNLE PAYLAŞMAM. UMARIM DAMAK TATLARIMIZ UYAR :))))

ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER 

ŞEKER HAMURU TARİFİ

3 PAKET (450 GR) MARŞHMALLOW
4 YEMEK KAŞIĞI SU
ALDIĞI KADAR PUDRA ŞEKERİ(YAKLAŞIK 500 GR)

ŞEKER HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
 MARŞHMALLOWLARI BENMARİ USULÜ İYİCE ERİTİN. SUYU EKLEYİN. ÇOK YAPIŞKAN OLUYOR. SÜREKLİ KARIŞTIRIN. ŞEKERLER İYİCE ERİDİKTEN SONRA İÇİNE AZAR AZAR PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİN.TOPARLAMASI BİRAZ YORUCU OLUYOR.BEN RENKLİ OLSUN DİYE PEMBE GIDA BOYASI KULLANDIM. SİZ DE İSTEDİĞİNİZ RENK KULLANABİLİRSİNİZ.TAMAMEN HAMUR HALİNE GELENE KADAR PUDRA ŞEKERİ İLE YOĞURUN.BİRAZ ZAMANINIZI ALABİLİR BU HAMURU İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA TOP HALİNE GETİRİN. ETRAFINI MARGARİN İLE YAĞLAYIN YAPIŞMAMASI İÇİN. STREÇFİLME SARIN ODA SICAKLIĞINDA İSTEDİĞİNİZ KADAR BEKLETEBİLİRSİNİZ. KULLANMADAN ÖNCE YİNE İYİCE YOĞURUN PUDRA ŞEKERİ KULLANARAK MERDANE İLE AÇABİLİRSİNİZ BEN AÇARKEN BİRAZDA SIVI YAĞ KULLANDIM.


PASTAMIN KREMA TARİFİ
3 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA SARISI
1 VANİYA
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
KAKAO
 200 GR ERİTME KALIP ÇİKOLATA

YAPILIŞI

ÇİKOLATA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. KAYNADIKTAN SORA ATEŞİ KAPATIN İÇİNE 200 GR KALIP ÇİKOLATAYI ATIN BE KARIŞTIRARAK SOĞUTUN .KABUK TUTMAMASI İÇİN KARIŞTIRMA ÖNEMLİ ÇÜNKÜ.

PANDİSPANYANIN TARİFİNİ DAHA ÖNCE VERMİŞTİM. HAZIRLADIĞININ PANDİSPANYAYI İKİYE BÖLÜN. İSTERSENİZ KEKİ SÜTLE ISLATABİLİRSİNİZ BEN ISLATMADIM. KREMANIN 4/3 ÜNÜ DÖKÜN.KEKİN DİĞER PARÇASINI KOYUN VE ÜZERİNE KALAN KREMAYI SÜRÜN. ONUN ÜZERİNEDE ŞEKER HAMURUNU SERİN.İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :)))




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder