7 Ağustos 2013 Çarşamba

http://ush.re/w5hk

6 Ağustos 2013 Salı

KELEBEK PASTA

      Bebek heyecanı..... herhalde hiçbir şey bu kadar heyecan verici olamaz. Allah izin verirse 3 ay sonra bende bu heyecanı tadacağım :)) Arkadaşım meltemin de dün bebeği dünyaya geldi. Allahım uzun sağlıklı, analı, babalı ömür verir inşallah. Bende prenses Dilruba için http://lezzetli-hayat.blogspot.com/2013/07/kelebek-pasta.html mervenin dünyası sitesinde gördüğüm pastayı yaptım.

       Bugün artık ramazanın sonu sayılır Herkese şimdiden sağlıklı mutlu nice bayramlar dilerim. Umarın birdahaki ramazana sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde kavuşuruz.




Malzemeler

1 paket hazır pastaban veya evde yapmak istiyorsanız

MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI UN
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
1 LİMONUN 4/1 i SIKILACAK

KREMASI İÇİN  
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi ve yarısının suyu (eğer isterseniz)
1 yemek kaşığı margarin
1 vanilin
1 pk krem şanti

Üzeri için 

istediğiniz süsleme malzemesini kullanabilirsiniz 

YAPILIŞI

Kek malzemelerinde önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra diğerlerini içine ekleyin. Yuvarlak kek kalıbında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Krema için yağ, vanilin ve şanti dışındakileri karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin yine karıştırın. Ocağın altını kapatın. krema ılınınca içine 1 pk toz şantiyi boşaltın ve mikserle 5 dakika çırpın.

Kekin kesimi öne pandispanya kekinizi yatay olarak ikiye ayırın sonra da dikey olarak ortadan ikiye ayırın. bu iki parçayı yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde tepsiye koyun. her iki yanına da çentik atın. keklerin arasına krema sürün ve parçaları üzerine kapatın ve pastayı kalan kremayla kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)))

4 Ağustos 2013 Pazar

RULO PATATES SALATASI

       Merhaba pasta severler :) arşivimi karıştırırken çok pratik ve sunumu kolay olan rulo patates salatamı buldum. sizlerle de paylaşayım dedim. Özellikle günlerde hem pratik hem hoş bir sunum olabilir. ben geçtiğimiz kış arkadaşlarımı çaya davet ettiğimde yapmıştım.


Servis için kestiğinizde tam bir rulo pasta gibi görünüyor :)

MALZEMELER

6 tane orta boy patates
3 çorba kaşığı mayonez
1 küçük kavanoz garnitür
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI

patatesler iyice haşlandıktan sonra soğutmadan ezilir içine damak tadınıza göre tuz ve 3 kaşık mayonez eklenir. bu karışımı streç film üzerine dikdörtgen şeklinde yayın üzerine  içine sarımsak rendelenmiş yoğurdun yarısını sürün ve garnitür serpin sonra streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın ve streç filmi çıkarmadan sıkıca sarılı bir  şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin. servise yakın üzerine kalan yoğurdu sürün ve garnitürle süsleyin.....

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Limon Jöleli Bisküvili Pasta

      selam pasta severler :))) bir taraftan kilomu kontrol etmeye çalışırken bir taraftan da pasta ypmaya  son hızda devam ediyorum. Dün akşam apartmandaki komşularımı iftara davet ettim. Tabi ki tatlısız olmaz :) Bu ara  limona kafayı takmış durumdayım sanırım sürekli kullanıyorum. Nette dolaşırken limonlu pastalar dikkatimi çekti. Ben de kendi tariflerimle okuduklarımı karıştırarak bir tarif çıkardım ve sonuç çok mu çok güzel oldu!!!!!!! Tam bir yaz tatlısı çok hafif çok serinletici ve ferahlatıcı. Bunaltıcı sıcaklarda hayır diyemeyeceğiniz bir tarif paylaşacağım sizinle ve işte pastadan birkaç kare :)))






Malzemeler

Kreması için;

7 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un (ara ölçü)
3 çorba kaşığı mısır nişastası (ara ölçü)
7 türk kahvesi fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tepeleme çorba kaşığı margarin
Kremanın arasına isterseniz 1 paket pötibör bisküvi

Limonlu jöle için;

2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı nişasta (ara ölçü)
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı limonata
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı;

Önce krema için  margarin ve bisküviler hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra altını kapatın ve margarini ekleyin. 5 - 10 dk dinlendirin ve sonra mikserden geçirin.
Kare borcama yarısını dökün ve üzerine bisküvileri dizin onun üzerine yine kalan kremayı dökün ve soğumaya bırakın.

şimdi jöleyi hazılayalım; limon suyunu, kabuğunu, nişastayı, şekeri iyice karıştırın ve üzerine limonata ile suyu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. kaynamaya başlayınca margarini eritin ve biraz daha karıştırarak pişirin. Ateşten indirin 5 dakika dinlendikten sonra soğuyan kremanın üzerine dökün. buz dolabında 5- 6 saat veya bir gece dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz :afiyet olsun :)))


27 Temmuz 2013 Cumartesi

Cevizli Limonlu ve Damla Çikolatalı Kek



Arkadaşlarıma giderken yaptığım keklerden biri daha. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Ramazanda çayın yanına mutlaka tatlı olmalı diye düşünenler için bir seçenek olabilir. Hem hafif hem limonun verdiği ferahlık damağınızda hoş bir tat bırakıyor. :))

Malzemeler

4 tane yumurta
1 , 1/4 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe sade maden suyu
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un (akışkan olacak şekilde)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri eriyene kadar çırp. sıvı yağı ekle ve yine biraz çırp, maden suyunu ekle. ceviz ve limonu ekle yine çırp. unu eleyerek kabartma tozunu ve vanilyayı da ekle kaşıkla karıştır. Kek kalıbını yağla ve hamurun yarısını dök. araya unlanmış damla çikolatalarını serp kalan hamuru da üzerine dök. Önceden ısılmış fırında 180/170 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişir. yaklaşık 40-45 dk sürüyor.

18 Haziran 2013 Salı

YULAFLI BİSKÜVİDEN PASTACIKLAR

arkadaşımın kınası için yaptığım pratik bir pasta:))


malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket krem şanti

 üzeri için
çikolatalı sos


yapılışı:


bir yulaflı bisküvinin üzerine krem şanti sıkın. üzerine bir kat bisküvi koyun yine krem şanti sıkın ve 1 bisküvi daha ekleyin. Bu işlemi bisküviler bitene kadar yapabilirsiniz. Misafir sayınıza göre arttırabilirsiniz. bir tanesine 3 bisküvi gerekiyor. pastacıkları buzdolabında bekletin ve servis yapmadan önce çikolata sosunu dökün ve arzuya göre süsleyin.

11 Mart 2013 Pazartesi

Çikolatalı Sufle

merhaba arkadaşlar, şimdide çikolatalı sufle yaptım. Mado da yediğimin aynısı oldu. tavsiye ederim mutlaka yapın beğenileceğine eminim. İçi akışkan ve tatlı krizine bire bir diyebilirim. Denenmiş bir tarif yaparsanız mutlaka olur........tarifi buradan aldım:)))

Çikolatalı Sufle Tarifi
Malzemeleri :
(4 kişilik)
·         80 gram bitter çikolata
·         1.5 su bardağı toz şeker
·         Yarım su bardağı kakao
·         1.5 yemek kaşığı tereyağı
·         3 yemek kaşığı un
·         1 su bardağı süt
·         4 adet yumurta
·         Yeterince Tuz

Ya      Yapılışı:
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Dört sufle kabının içiniyağlayıp toz şeker serpin. Bitter çikolatayı rendeleyin. Rendelenmiş çikolata ile birlikte Toz şeker ve kakaoyu harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş çikolatalı, kakaolu ve şekerli karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapın.