22 Şubat 2013 Cuma
KIYMALI SARMA BÖREK(KOL BÖREĞİ)
her böreği çok ama çok severim. genelde gül böreği yapardım ama bu sefer böyle deniyeyim dedim tadı gayet güzel oldu. turşuyla harika gidiyor özellikle kıymalı börek. eşim de börekleri çok sever. sizde beğenirsiniz umarım özellikle sıcak yemeyi tavsiye ediyorum çıtırrr çıtırrrr yaaa
malzemeler
iç harcı için
500 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber
kırmızı biber
toz biber
tuz
isterseniz maydanoz
sıvı yağ
sosu için
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
bir kahve fincanı kadar süt
biraz sıvı yağ
yufka
6 adet yufka
yapılışı
kıymayı tavaya koyun ve suyu gidene kadar kavurun soğanı ekleyip yine kavurun salçayı ve diğer iç harç malzemelerini ekleyin soğumaya bırakın
diğer taraftan sos malzemelerini iyice çırpın
yufkaları ortadan ikiye eşit kesin. düz tarafı size gelecek şekilde iken fırça yardımıyla yoğurtlu karışımdan sürün ve iç harçtan koyun rulo şeklinde sarın.yuvarlak yapıp yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun.diğer yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirin ve ortaya koyduğunuz yufkanın etrafına sarın şekilde görüldüğü gibi.
yoğurtlu sosu böreğin üzerine tamamen sürün çörekotu serpin. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin afiyet olsunn:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder