28 Şubat 2013 Perşembe

elma dilimli kek



yaklaşık üç yıl önce istanbul'da ablamda kalırken onun sık sık yaptığı bir kekti. hem çok lezzetli hem çok yumuşak. misafirlerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. elma parçaları ve tarçın damağınızda enfes bir tat bırakıyor.

malzemeler

6 tane yumurta
2.5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 orta boy elma
tarçın

kırıklı un yapmak için;
yarım çorba kaşığı yumuşak margarin ile aldığı kadar unu birbirine yedirin ve buzlukta bekletin.bunun yerine fındık veya cevizde kullanabilirsiniz.

yapılışı

yumurta ve şekeri yaklaşık 15-20 dk çırpın içine sütü yağı ekleyin yine çırpın. karışıma unu da ekleyin üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.iyice karıştırın.yağladığınız  fırın tepsisine karışımı dökün üzerine elmaları soyup ince ince dilimleyin. üzerine tarçın serpin ve önceden hazırladığınız kırıklı unu da üzerine sepin. önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede her yeri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun!!!!! 




22 Şubat 2013 Cuma

BİSKÜVİLİ MUFFİN PASTA



enfes ve çok pratik bir pasta misafirlerim de çok beğendiler. hem tadı hem sunumu çok güze. her misafirinize yapabilirsiniz :)))
sunumunda arkadaşımın emeği çok
 pastayı http://www.evigibi.net buradan esinlenerek yaptım

malzemeler

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
15 tane kakaolu bisküvi
15 tane sade bisküvü
1 çay bardağı damla çikolata

çikolatalı sos

2 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı un
2 fincan toz şeker
1 vanilya
1 paket kakao
50 gr sütlü veya bitter çikolata

pastanın hazırlanışı
krem şanti ile sütü çırpın. içine parçaladığınız bisküvileri  ve damla çikolatayı ekleyin karıştırın. silikon muffin kalıplara paylaştırın ve buzlukta 2-3 saat dondurun.

çikolatalı sos için bir tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı, kakaoyu sürekli karıştırarak pişirin. piştikten sonra  içine bir çorba kaşığı margarin ve çikolatayı ekleyin  sürekli karıştırarak soğutun. margarin parlak olmasını sağlar.

muffinler donduktan sonra silikon kalıplardan çıkarın üzerine muz veya çilek dilimi koyun ve soğuyan sosu üzerine dökün.üzerine fıstık tozu serpin.  istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


önceleri sarma yapmayı pek bilmezdim ama burada sarma önemli yemeklerden bir tanesi. yedikçe daha çok sevdim. genelde sarmayı arkadaşlarla sarardık ama bu sefer yalnız sardım. artık öğrenmişim galiba :)))
zeytinyağlı olarak yaptım etlisi de çok güzel oluyor

malzemeler

iç harcı için

2 su bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1 tavuk bulyon
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 silme çay kaşığı tarçın
tercih ettiğiniz baharatlar
tuz


yaprağın hazırlanışı
1 kg yaprak
bir tencere kaynayan su ve içine biraz sıvıyağ
yaprakları birkaç dakika bu kaynayan suda haşlayın içinden alıp soğumaya bırak

iç harcın hazırlanışı

soğanı kavurun, salçayı ekleyin ve yıkanmış pirinci ekleyin yine kavurun. bulyonu baharatları tarçını tuzu ve sıcak suyu ekleyin. pirinç suyu çekince altını kapatın ve 15 dk dinlendirin.


sarmanın hazırlanışı

yaprakların içine harcı koyun sarın ve tencereye sıkı bir şekilde dizin. sarma işlemi bitince tencereye 2 su bardağı ılık su dökün limonun kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin ve sarmanın üzerine dizin. biraz zeytinyağ ekleyin. buz dolabı poşetini ikiye katlayıp sarmanın üzerine koy ve sarmayı bastıracak şekilde tabak yerleştir. kısık ateşte 1 saat kadar pişir afiyet olsunnn

KIYMALI SARMA BÖREK(KOL BÖREĞİ)



her böreği çok ama çok severim. genelde gül böreği yapardım ama bu sefer böyle deniyeyim dedim tadı gayet  güzel oldu. turşuyla harika gidiyor özellikle kıymalı börek. eşim de börekleri çok sever. sizde beğenirsiniz umarım özellikle sıcak yemeyi tavsiye ediyorum çıtırrr çıtırrrr yaaa

malzemeler

iç harcı için

500 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber
kırmızı biber
toz biber
tuz
isterseniz maydanoz
sıvı yağ

sosu için

4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
bir kahve fincanı kadar süt
biraz sıvı yağ


yufka

6 adet yufka

yapılışı

kıymayı tavaya koyun ve suyu gidene kadar kavurun soğanı ekleyip yine kavurun salçayı ve diğer iç harç malzemelerini ekleyin soğumaya bırakın
 diğer taraftan sos malzemelerini iyice çırpın
yufkaları ortadan ikiye eşit kesin. düz tarafı size gelecek şekilde iken fırça yardımıyla yoğurtlu karışımdan sürün ve iç harçtan koyun rulo şeklinde sarın.yuvarlak yapıp yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun.diğer yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirin ve ortaya koyduğunuz yufkanın etrafına  sarın şekilde görüldüğü gibi.
yoğurtlu sosu böreğin üzerine tamamen sürün çörekotu serpin. önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin afiyet olsunn:)))



21 Şubat 2013 Perşembe

sünger kurabiye

merhaba  yeni tariflerimden bir tanesi. farklı tarifler arıyorken sünger kurabiyeyi buldum. sürekli yeni bir şeyler  deneme isteğim var. arkadaşlar da beğendi. tarif beyaz fırından çıkmış bende bu adresten buldum.


malzemeler

250 gr margarin veya tereyağı
1.75 bardak pudra şekeri
5 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı bitter veya sütlü çikolata
2 çay kaşığı sıvı yağ

yapılışı

margarini bir gece önce oda sıcaklığına alın. margarini bir kaba koyun ve mikserle çırpın. pudra şekerini ekleyin yine mikserle çırpın. beş yumurtayı birer birer ekleyin elinizle yedirin ve sıvı yağı ekleyin.un ve vanilyayı da ekleyin. tepsiyi biraz yağlayın ve un serpin.  bir buzdolabı poşetinin köşesini ceviz geçecek kadar kesin ve karışımı poşete doldurun. aralıklarla ceviz büyüklüğünde toplar oluşturarak tepsiye sıkın. 150 derecede mutlaka önceden ısıtılmış fırında 10 - 15 dk pişirin. çıkardıktan sonra tel üzerine dizerek soğutun. ben aralıklı dizdiğim için 3 tepsi oldu. diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıdın üzerine dizin ve de soğutun afiyet olsun :)))

18 Şubat 2013 Pazartesi

ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ÇİKOLATALI PASTA



NE ZAMANDIR ŞEKER HAMURU YAPMAYI PLANLIYORDUM SONUNDA YAPTIM OLDU :)))) PASTANIN YAPIMININ TAMAMI  BANA AİT. KIZLARLA TOPLAŞIP BİR GÜZEL DE YEDİK. SİZİNLE DE PAYLAŞAYIM DEDİM. ZATEN ARKADAŞLARIMDAN ONAY ALMADAN SİZİNLE PAYLAŞMAM. UMARIM DAMAK TATLARIMIZ UYAR :))))

ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER 

ŞEKER HAMURU TARİFİ

3 PAKET (450 GR) MARŞHMALLOW
4 YEMEK KAŞIĞI SU
ALDIĞI KADAR PUDRA ŞEKERİ(YAKLAŞIK 500 GR)

ŞEKER HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
 MARŞHMALLOWLARI BENMARİ USULÜ İYİCE ERİTİN. SUYU EKLEYİN. ÇOK YAPIŞKAN OLUYOR. SÜREKLİ KARIŞTIRIN. ŞEKERLER İYİCE ERİDİKTEN SONRA İÇİNE AZAR AZAR PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİN.TOPARLAMASI BİRAZ YORUCU OLUYOR.BEN RENKLİ OLSUN DİYE PEMBE GIDA BOYASI KULLANDIM. SİZ DE İSTEDİĞİNİZ RENK KULLANABİLİRSİNİZ.TAMAMEN HAMUR HALİNE GELENE KADAR PUDRA ŞEKERİ İLE YOĞURUN.BİRAZ ZAMANINIZI ALABİLİR BU HAMURU İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA TOP HALİNE GETİRİN. ETRAFINI MARGARİN İLE YAĞLAYIN YAPIŞMAMASI İÇİN. STREÇFİLME SARIN ODA SICAKLIĞINDA İSTEDİĞİNİZ KADAR BEKLETEBİLİRSİNİZ. KULLANMADAN ÖNCE YİNE İYİCE YOĞURUN PUDRA ŞEKERİ KULLANARAK MERDANE İLE AÇABİLİRSİNİZ BEN AÇARKEN BİRAZDA SIVI YAĞ KULLANDIM.


PASTAMIN KREMA TARİFİ
3 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA SARISI
1 VANİYA
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
KAKAO
 200 GR ERİTME KALIP ÇİKOLATA

YAPILIŞI

ÇİKOLATA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. KAYNADIKTAN SORA ATEŞİ KAPATIN İÇİNE 200 GR KALIP ÇİKOLATAYI ATIN BE KARIŞTIRARAK SOĞUTUN .KABUK TUTMAMASI İÇİN KARIŞTIRMA ÖNEMLİ ÇÜNKÜ.

PANDİSPANYANIN TARİFİNİ DAHA ÖNCE VERMİŞTİM. HAZIRLADIĞININ PANDİSPANYAYI İKİYE BÖLÜN. İSTERSENİZ KEKİ SÜTLE ISLATABİLİRSİNİZ BEN ISLATMADIM. KREMANIN 4/3 ÜNÜ DÖKÜN.KEKİN DİĞER PARÇASINI KOYUN VE ÜZERİNE KALAN KREMAYI SÜRÜN. ONUN ÜZERİNEDE ŞEKER HAMURUNU SERİN.İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :)))




 


bu akşam da okuldaki arkadaşlarımızdan birinde günümüz var. yine bol sohbet muhabbet ve tabiki dedikodu :) menü yine zengin yaşadık valla. tutamıyorum kendimi yemeyi çok seviyorum özellikle tatlıları. tatlılar beim için vazgeçilmezler :)

15 Şubat 2013 Cuma

PİŞMANİYELİ PASTA (KOKOŞ PASTA)

İŞTE UZUN ZAMANDIR YAPMAK İSTEDİĞİM PASTAM. TV PROGRAMINDA GÖRMÜŞTÜM ADI PİŞMANİYE PASTA AMA ARKADAŞLARIM ONA KOKOŞ PASTA DİYOR. GEÇEN MİSAFİRLERİM GELECEKTİ BENDE FIRSAT DEYİP YAPTIM ÇÜNKÜ SADECE EŞİMLE  BİTİREMİYORUZ BİR DE KİLO PROBLEMİ VAR TABİKİ :) ÜÇ BİLİNMEYENLİ DENKLEM GİBİYİZ EŞİM BEN VE GÖBEKLERİMİZ :) NEYSE ARKADAŞLARIM DA ÇOK BEĞENDİ UMARIM SİZLER DE BEĞENİRSİNİZ ŞİMDİDEN AFİYET OLSUNNN........

MALZEMELER

PANDİSPANYA KEKİ (AŞAĞIDA FOTOĞRAFI VE TARİFİ VAR. KAKAOLU PANDİSPANYA TAVSİYE EDERİM

KREMA MALZEMELERİ

2.5 SU BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEMEYE YAKIN)
1 PAKET VANİLİN
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI


KREM ŞANTİ İÇİN

1 SU BARDAĞI SÜT
2 PAKET KREM ŞANTİ

ÜZERİ İÇİN

 PİŞMANİYE
TOZ ANTEP FISTĞI
BONİBON ŞEKERİ

YAPILIŞI

PANDİSPANYA KEKİNİ KAHVE İLE ISLATIN. BİR TENCEREDE KREMA MALZEMELERİNİ SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. KREMA SOĞUYUNCA İKİYE BÖLDÜĞÜNÜZ PANDİSPANYANIN ARASINA DÖKÜN .PASTAYI KREM ŞANTİ İLE  KAPLAYIN. SONRA DAĞITTIĞINIZ PİŞMANİYEYİ PASTAYAÇOK BASTIRMADAN YAPIŞTIRIN. ÜZERİNİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ DE SÜSLEYEBİLİRSİZİN. BEN SADECE SEÇENEK SUNDUM.

NOT: PİŞMANİYEYİ PASTAYI SERVİS ETMEYE YAKIN YAPIŞTIRIRSANIZ DAHA KABARIK GÖRÜNÜR. TADI DAHA İYİ GELİYOR


AFİYET OLSUNNNN ARKADAŞLAR :)





13 Şubat 2013 Çarşamba

OKULDA YAKLAŞIK 15-17 ÖĞRETMENİZ MÜDÜR  DIŞINDA HEP BAYANIZ :)) HER TENEFFÜSÜMÜZ GÜN GİBİ GEÇİYOR ÇOK GÜZEL. SOHBET MUHABBET EĞLENCELİ YANİ :)) BİRBİRİMİZDEN TARİF  DE ALIYORUZ . BUNUN DIŞINDA ARAMIZDA GÜN DE YAPIYORUZ . GÜN DE MENÜ SINIRLAMASI VAR TABİ 2 TUZLU 2 TATLI VE 1 SALATA...
BU SINIRLAMA OLMASA YİYEMEYECEĞİMİZ KADAR ÇOK ÇEŞİT OLUR ÇÜNKÜ  HERKES ÇOK BECERİKLİ VE BU KONULARLA İLGİLİ ... OKULUMU SEVİYORUM .....
OKULDAN ERKEN ÇIKTIM HEMEN BLOGUMU AÇTIM:)) OKUL ÇIKIŞI ARKADAŞLARLA BİZE GELİP PROFESYONEL FOTOLAR ÇEKECEĞİZ. ÇÜNKÜ BENİM MAKİNEM MAALESEF İYİ ÇEKMİYOR. BUNUN İÇİN ARKADAŞIMDAN YARDIM İSTEDİM.:))) ONLARA RAHAT YOK YANİ :)))

11 Şubat 2013 Pazartesi

CUPCAKE TOPPERS (ISLAK KURABİYE)



EV ARKADAŞIM İLE KALIRKEN ISLAK KURABİYELER YAPMIŞTIM. EV ARKADAŞIM DA TOOPPERS YAPIYORDU. KURABİYELERİ TOOPERS İLE SÜSLEDİK ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ. ARKADAŞIMINDA BLOĞU VAR VE ÇOK ÇEŞİTLİ DEKORATİF ÜRÜNLER YAPIYOR. ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

PANDİSPANYA KEKİ



EŞİMİN SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ PANDİSPANYA KALIBI İLE YAPTIĞIM İLK PANDİSPANYA KEKİ. DAHA ÖNCE PASTA YAPARKEN HEP HAZIR KEKLERİ KULLANIRDIM AMA ARTIK PANDİSPANYALARIMI KENDİM YAPACAĞIM :))) EŞİMİN ÇOK ANLAMLI BİR HEDİYESİ OLDU. PASTALARA OLAN İLGİMİ DESTEKLİYOR . YARIN BU KEK İLE KALIP ÇİKOLATADAN PASTA YAPACAĞIM VE ÜZERİNİ YİNE KENDİ YAPTIĞIM ŞEKER HAMURU İLE KAPLAYACAĞIM. PASTAYI YARIN SİZİNLE DE PAYLAŞIRIM.  U DA BENİM EŞİME SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYEM OLACAK :)))))


MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI UN
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
1 LİMONUN 4/1 i SIKILACAK


YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRP. İÇİNE SU VE SIVI YAĞI EKLE YİNE BİRAZ ÇIRP.LİMON SUYU, UN, KABARTMA TOZU VANİLYAYI ELEYEREK İÇİNE EKLE BİRAZ ÇIRP. PANDİSPANYA KALIBINA DÖK. 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DK PİŞİR.
NOT:İSTERSENİZ BUNU 1 PAKET KAKAO KULLANARAK DA YAPABİLİRSİNİZ
NOT:MALZEMELERİN ILIK OLMASI KEKİN KABARMASINI SAĞLAR

AFİYET OLSUN:))))))

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Sürekli tarif aldığım ablamın enfes kurabiyelerinden bir tanesi.Çayın yanında çok iyi gidiyor. tatilde anneme gittim gelen misafirlere de yaptık ve güzel oldu. Ağızda dağılıyor ve çörek otu tam kıvamında. Misafirlerinde olurunu aldım :)) yani ...... ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BAYANLAR İÇİN ÇOK PRATİK BİR KURABİYE

MALZEMELER
yarım paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI

margarin sıvıyağ yumurta akı, çörek otu, tuz ve şekeri iyice yoğur. içine un ve kabartma tozunu ekle. hazırladığın hamur çok sert olmamalı. küçük yuvarlaklar yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diz. yaklaşık 20-25 tane çıkıyor. üzerine yumurtayı sür ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişir
AFİYET OLSUN :))))

FIRINDA KAŞARLI SUCUKLU YUMURTALI EKMEK

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünürken hem lezzetli, hem pratik, hem yağsız olan fırında sucuklu kaşarlı yumurtalı ekmek geldi aklıma . Bence lezzetli oldu umarım beğenirsiniz :)))))
MALZEMELER (kişi sayısına göre azaltabilir ve çoğaltabilirsiniz)
2 yumurta
dilimlenmiş ekmek
kaşar
sucuk
biraz tuz

YAPILIŞI
yumurtaları içine bir miktar tuz koyduktan sonra iyice çırp. dilimlenmiş ekmekleri yumurtaya batır ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diz. üzerine sucukları yerleştir. 180 derece fırına at pişmeye yakın çıkar ve kaşarları üzerine koy tekrar fırına sür kaşarlar eriyince çıkar. sıcak yenince daha lezzetli oluyor AFİYET OLSUN:))

10 Şubat 2013 Pazar

PORTAKALLI MUFFİN KEKLER


arkadaşlarla sohpet ederken  konu her zamanki gibi pastalara geldi.arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine tarifi yazdım. bir gün okul çıkışı portakallı muffin keklerini yaptım ve eşiminde çok hoşuna gitti. Arkadaşım çaya çağırınca keklerimide aldım gittm ve onlarda bayıldılar. sizinde beğeneceğinizi umduğum için paylaşmak istedim.......

MALZEMLER



2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ 
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu 
1 kabartma tozu 
1 vanilya
aldığı kadar un (hamur akışkan olacak şekilde)
1 paket kakao

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri  beyazlayana kadar mikserle çırp. İçine sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu,  kakaoyu koy ve çırp. içine  un ile vanilyayı ve kabartma tozunu ekle. hamurun kıvamı akışkan olmalı çok katı olmamalı. silikon muffin kalıpların içerisine kek kağıtlarını yerleştir.çorba kaşığıyla 1.5 kaşık paylaştır. bu tariften yaklaşık 20 muffin çıkabiliyor. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişir. AFİYET OLSUN 


DİLERSENİZ PORTAKAL YERİNE LİMONDA DENEYEBİLİRSİNİZ!!!